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機内食はもちろん おつまみや飲み物。スエーデン基点に行動中の ワーキング・ママさんの出張やし旅行で出会う 空の食事を機内食日記としてご紹介するブログです。 
2011年以来、子連れ旅行という目線での機内や空港の情報も追加しました。

This is a blog about air-travel related topics. The main attention to inflight meal / airline food and other services but also about airport, lounges. I am working mom, so I also add information related to travelling with kids, such as play areas at the airport or kids entertainment onboard.

You can find English summary in the bottom of each post.

Sunday 12 September 2010

Lufthansa: Frankfurt > Casablanca


ドイツ・フランクフルト → モロッコ・カサブランカ
Lufthansa A320-200
Economy
3.5h.

オンラインチェックインでどうもしくじったみたい。
窓席!まあ短いフライトだったので損害はなし。


飛行機は新しいのかな?きれいに感じた。



離陸後30分で飲み物。


離陸後1時間10分でスペシャルオーダーしておいた「Asian Vegetarianミールがくる。


あけるとこんなの。

レンズマメDALとジャガイモのカレー。豆のカレーは塩味がきつすぎる。ジャガイモはホクホク。えっへん、5☆にしますか。


水、パン、マンゴーピクルス。バター、チーズ。


黄色い何か2種類。

黄色いのはサフランの香りがする。
片方はヨーグルトだった。
もう片方はミルク味、ヌードル、アーモンドとレーズンの入ったデザート。
甘くてやさしい味。おいしい。


お隣はKnodel.マッシュルームのソースつき、野菜炒め。
きのこがぷりぷりKnodelはもちもち、おいしいです。これも5☆。
でもデザートのプラムケーキはドライで3☆。


到着。見慣れない空港会社の機体を眺めながらゲートのほうへ転がっていきます。やれやれ、眠い!

Asian vegetarian meal for the first time.
Not sure if Frankfurt is the right hub to order this meal, but at least they have direct flights to India so they must be among the better ones.

So my meal consist of two indian dishes. One dal meal and one aloo meal.
The lentil meal was too salty but the potato one was even better as the compensation. 5* with some minus (for the saltyness and the boring bread)
To this, there were raita, mango pickles, western bread and some kind of noodle dessert with saffron taste. 5* dessert, despite over-sweetness.

My travel companion had standard meal, which was knodeln with mushroom sauce and vegetable. The sticky potato knodeln and meaty mushroom was very tasty so I give this dish 5* too! The dessert was a disappointment. Too dry plum cake.

This was a bingo flight!

2 comments:

AllieB. said...

おお!ベジタリアンミールですか!!!うらやましい〜。ぜひ私も食べてみたいと思いましたねえ。ちっちゃい瓶に入ったのがピクルス?いやあ、私はこういうのをポケットにいれて持ち帰るタイプなので、これもほしい〜。
でも予めリクエストして、この内容って素晴らしいです。

みいす said...

そうなんですー、久々にベジミールにしてみました!
はっきり言ってベジミールってはずれが結構多いのですよ。電子レンジでチンしたコロッケとか。。。。あとつけ合わせがまずかったり。
でも西洋風ベジではなく中華風ベジとかインド風ベジにすればおいしい、ってアイデアをいただいて インドベジにしてみました。これ、ヒットです。日本・韓国間でもぜひお試しを!

私もいつもこういう小さいのもって帰ってきますよ~。
先日はレモン・オリーブオイルのドレッシングが入った小さなビンが戦利品です♪